Новини

Само две седмици ни делят от Щедрият Вторник - 29 ноември!

Денят, в който даряваме и празнуваме щедростта.

Като официален партньор за България на световното движение #GivingTuesday, тази година създадохме видеото на кампанията с помощта на български организации и доброволци.

Кои са те?

Да направим клипа на Щедрия вторник 2022 с български кадри

На 29 ноември 2022 за пореден път ще отбележим празника на дарителството - Giving Tuesday или Щедрия вторник. Всяка година фондация BCause, която е официален партньор за България на движението, организира поредица от събития, за да популяризира идеята и да насочи прожектора към благотворителните каузи.
 
Всяка година за празника общността на Giving Tuesday подготвя клип, който се завърта в социалните мрежи. Искате ли тази година в България да покажем клип с български кадри?

Щедрият Вторник мина, щедростта продължава

200 000 хиляди лева са дарени в двете "щедри" седмици

Световният празник на дарителството #ЩедриятВторник или #GivingTuesday набира популярност в България. Празникът и благотворителни каузи бяха широко отразени от медиите, а хиляди хора дариха над 200 000 лева само на двете дарителски DMSbg.com и Platformata.bg в двете „щедри“ седмици – преди и след 30 ноември – повече от миналата 2020 година. С Щедрият вторник започна и празничната коледна благотворителност.

Първа успешна кампания в #ЩедриятВторник 2021

В деня на борба с насилието срещу жени благодарим на приятелите ни от Paysafe, които подкрепиха терапия на жени, жертви на домашно насилие.

Фондация Аме направи първата успешна дарителска кампания на участник в Акселератора #ЩедриятВторник. Само пет дни, след като създадоха кампания в Платформата.бг и обявиха, че търсят средства за арт терапия за жени, жертви на насилие, aдвокат Биляна Лавчева и екипът й успяха да развълнуват дарителите и да привлекат над 2000 лева. Даренията са на стойност между 20 и 100 лева и са от над 70 дарители и щедростта продължава.

Остава седмица до #ЩедриятВторник


Тази година празникът на дарителството и щедростта е на 30 ноември.
 
#ЩедриятВторник или #GivingTuesday е глобална инициатива. Идеята се появява в САЩ през 2012 г. като реакция спрямо Черния петък и манията по безконтролно пазаруване по празниците, когато повечето хора, заливани отвсякъде с рекламна информация, купуват твърде много и ненужни вещи.
 
Фондация BCause, която е официален партньор за България на световното движение, подкрепя български организации, фирми, граждани и медии да отбележат деня и го популяризира.

Кандидатствайте за Акселератора на проект „Информиране, ангажиране, успех!“

Ако се чудите как да организирате успешна дарителска кампания, попаднали сте на правилното място! Фондация BCause ви кани да кандидатствате за участие в първия Акселератор на проект „Информиране, ангажиране, успех!“. Той е посветен на Щедрия вторник, а срокът за кандидатстване е 4 ноември 2021.

Search