gallery

На 26 ноември, седмица преди #ЩедриятВторник, Фондация BCause организира втория Форум #ЩедриятВторник.

Темата на форума е "Лично за дарителството в училище".

26 ноември 2019 (вторник)
от 16:00 до 19:00 ч. - вдъхновяващи говорители 
от 19.00 до 21.00 - музика
Клуб 1 - Национален дворец на културата
София

Събитието във фейсбук

Програма на Форума

Водещ – Стефан А.Щерев

16.00 - 16.30

Приветствия

Елица Баракова, Изпълнителен директор на Фондация BCause

Деница Сачева, Заместник-министър на Министерство на образованието и науката

Мигел Ернандес, Търговски аташе в Посолството на САЩ

 

16.30 - 16.45

Сениха Бейхан Неази

Директор на ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в село Правда, община Дулово

16.45 - 17.00

Любов Костова

Директор на Британски съвет в България

17.00 - 17.15

Линда Ауанис

Председател на "Съвет на жените бежанки в България"

17.15 - 17.30

Красимира Кирчева

Учител в СУ „ Димитър Благоев" – гр. Свищов

 

17.30 - 17.45

Златина Стайкова

Учител и съосновател на сдружение "Образование и здраве"

17.45 - 18.00

Аламанов, Киряков, Христов

Основатели на Център за анализи и кризисни комуникации

18.00 - 18.15

Тихомира Нанова

НЧ "Бъдеще сега" и Национален младежки форум

18.15 - 19.00

Коктейл и подготовка на концерта

19.00 - 21.00

Концерт

58 Degrees от Софийската математическа гимназия

и

The Clinkyous Company от 91 Немска езикова гимназия

Говорители на Форум #ЩедриятВторник 2019

"Лично за дарителството в училище"

Любов Костова

Директор на Британски съвет в България

Любов Костова

Любов Костова е директор на Британски съвет в България. С майка рускиня и баща българин, Любов е израснала в Нигерия, има магистратура по Индология и е превела над 60 театрални пиеси. С богат опит в публичните комуникации, Любов е движещата сила зад международния успех на конкурса FameLab и съосновател на Софийския фестивал на науката. Има 3 деца, обича морето, купоните и готвенето. Притежава над 200 магнита за хладилник и страстно вярва, че човешките усилия имат смисъл.

 

Линда Ауанис

Основател и председател на Сдружение „Съвет на жените бежанки в България“.

Линда Ауанис

Линда Ауанис е основател и председател на Сдружение „Съвет на жените бежанки в България“. През 1994 г. идва в България. След като се сблъсква с всички трудности на живота си на бежанка, през 2003 г.  Линда Ауанис основава "Съвета на жените бежанки в България" и започва активно да подкрепя хора, които като нея са принудени да търсят нов, по-добър живот в чужда страна. Непосредствено преди това тя се занимава с ресторантьорство и с успешна търговия, но открива своето истинско призвание в консултирането на хора и в ръководенето на хуманитарна организация.

Линда разказва, че при пристигането ѝ в страната, нейн пръв приоритет е научаването на езика и осигуряването на добро образование за децата ѝ и интегрирането им в българското общество. Тя споделя, че през първите години гледа само българска телевизия, чете на български език, стреми се да общува с местни хора колкото се може повече. По този начин възпитава и децата си. Така интеграцията на бежанците става главна цел и в основаното от нея сдружение. От 2015 г. насам, Линда вече е български гражданин.

Участва в много семинари и обучения към Българския червен кръст, Върховния комисариат за бежанците към ООН,  свързани с реализирането на целите и дейностите на  СЖББ. Владее на високо ниво асирийски, арабски, английски и български език. За нея е важно да познава всяко едно от лицата, с което СЖББ работи и да предразполага свободно общуване, като същевременно не изостава от съвременните тенденции в подпомагането на бежанската общност и от възможностите за широки партньорства с други неправителствени организации.

Сениха Бейхан Неази

Директор на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ с.Правда, обл.Силистра

Сениха Бейхан Неази

Сениха Бейхан Неази живее в село Косара и е директор на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в село Правда, общ. Дулово, обл. Силистра.

Започва работа в системата на образованието през 2002 година като начален учител и учител по английски език. От 2004 година до 2007 година е директор на ДГ „Роза“ в с. Богданци, общ. Главиница, а след това учител предучилищна степен на образование. От 2005 година работи и като експерт по различните оперативни програми.

От лятото на 2017 г. започва да организира и координира изграждането на физкултурен салон в училището в село Правда - с доброволен труд и дарени материали.

"Съгласих се само при условие, че всички дарения са само под формата на материали, труд или техника за работа, без никакви финансови постъпления, които впоследствие да предизвикат допълнителни проблеми или въпроси за прозрачно управление."

От началото на учебната 2019/2020 година училището в село Правда има физкултурен салон. Стойността на извършените дейности и материали надхвърлят 100 000 лв, а доброволците са повече от 40.

"Вярвам, че с усилията на екипа бих постигнала успешен и ефективен не само образователен процес, но и добро възпитание за опазване и съхранение на базата за съществуването на училищна дейност в селището още дълги години."

Аламанов, Христов и Киряков

Комуникаторите

Аламанов, Христов и Киряков основават Център за анализи и кризисни комуникации през есента на 2018 г., за да дадат своя професионален принос за качествената публична комуникация в България.

Любомир Аламанов е управляващ партньор в SiteMedia Consultancy - агенция за класически и иновативни комуникационни услуги. Работи в сферата на комуникациите повече от 20 години. За този период той е ръководил проекти за Coca-Cola, Microsoft, HP, Telenor, Lidl, Nestle, Beiersdorf, Siemens и много други. Проектите и кампаниите, в които е участвал, са спечелили повече от 100 български и международни награди.

Доц. д-р Александър Христов е управляващ партньор в ПР агенция Параграф 42, специализирана в измерване и оценка на ефективността и част от голямото семейство на The Smarts. Доцент е по маркетинг в УНСС и преподавател по ПР в НБУ. Автор e на три книги и на над 90 публикации в наши и чужди издания.

Даниел Киряков е мениджър „Комуникации“ на Американска търговска камара в България, която наброява 350 члена. Експерт по комуникации и корпоративна социална отговорност с над 13 г. опит в сферата, който е натрупал в сектор „Енергетика“ и в минната индустрия и като консултант на проекти. Член е на БДВО и EACD, председател на Етичната комисия към БДВО, доброволец към фондация BCause. Сертифициран Project Management Professional към Project Management Institute.

Красимира Кирчева

Учител

Учител съм в СУ „ Димитър Благоев" – гр. Свищов  от 17 години и от деня, в който прекрачих прага на класната стая вярвах, че образованието не трябва да е само знания. Учителят трябва да вдъхновява и да учи на основни ценности като толерантност, добротворчество, доброволчество и благотворителност.

Започнах работа с ученическия съвет в училище и с годините децата започнаха да стават все повече и все по-заинтересовани и търсещи каузи, с които да направят живота и обкръжаващата среда на хората около тях по-добри. Днес работим съвместно с ученически съвети от цялата страна и с организации като НАРД и Timeheroes. Годишно правим по 7-8 благотворителни кампании.

Преди 2 години се включих в програмата на Български дарителски фонд "Научи се да даряваш", която позволява интегрирането и адаптирането на уроци свързани с дарителството в учебния процес. Лицензиран оператор на Международната награда на херцога на Единбург сме.

Почти целият среден и горен курс в училище участва в подготовката и реализирането на доброволчески и благотворителни инициативи. Учениците се включват с огромно желание и стават все по-креативни и оригинални в идеите си.

Днес много от бившите ни възпитаници се връщат при нас с идеи за нови каузи, включват се активно в организираните в училище инициативи и помагат винаги когато могат, с каквото могат, от всяка точка на света защото са разбрали, осъзнали и изживяли ползите от това да се занимаваш с доброволчество и благотворителност.

Тихомира Нанева

Учител

Тихомира се занимава с образование от 2014 до сега, като изследва дебрите на формалното и неформалното учене, благодарение на ''Заедно в час'' и НЧ ''Бъдеще сега''. В допълнение се занимава и с развитие на гражданско самосъзнание у младите хора, чрез дейността ѝ в Национален младежки форум. Сега в момента, отново преподава, но този път в дигитална гимназия, за да усвои преподаването без раница.  

Тихомира ще говори за отговорността в доброволчеството - от страна на доброволец, и от страна на човек, който организира тяхната дейност. 

Златина Стайкова

Учител

Златина Стайкова e учител и съосновател на сдружение "Образование и здраве".

До края на 2016 г. Златина е част от екипа на Болничното училище в гр.Пловдив. След неговото закриване Златина Стайкова, Радослава Станчева и Йордана Вакрилова, всичките част от вече закритото училище, създават сдружение "Образование и здраве". Тяхната цел е да продължат да осигуряват образователна подкрепа на хоспитализираните деца в Клиниката по педиатрия, гр.Пловдив и по този начин да откъснат малките пациенти от мислите за болестта, да им дадат нови сили и енергия да се справят с нея.                                                 

Правят го успешно вече 3 години с помощта на съмишленици и дарители. Екип от учители и арт терапевт ежедневно работи с децата в клиниката, помага им да наваксат пропуснатия учебен материал и безпроблемно да се върнат в училище след дългия болничен престой.

Според Златина учителят трябва да вдъхва надежда, да събужда мечти, да вдъхновява. Това се опитва да прави всеки ден и смята, че се справя добре. Въпреки огромната човешка болка, която среща ежедневно, усмивките в погледа на децата осмислят работата й и я карат да се чувства удовлетворена. Най-голямата й мечта е това, което прави за децата, лекуващи се в Пловдив, да се случва във всички детски отделения в страната.

Спонсори и партньори

Организатор на форума:

gallery

Генерален спонсор на форума:

gallery

Спонсори:

gallery
gallery
gallery
gallery
gallery

Спонсори:

gallery
gallery

Стрийминг:

gallery

Партньори:

gallery
gallery
gallery
gallery
gallery
gallery
gallery
gallery
gallery
gallery
gallery

Search