Дари за кауза, която ти е на сърце!

226 000 лева са дарени за #ЩедриятВторник и щедростта продължава

Щедрост и съпричастност заля социалните мрежи на 1 декември 2020. Сякаш напук на кризата, на Kовид 19 пандемията и на физическата дистанция, която си наложихме, в деня на #ЩедриятВторник хиляди хора си размениха мили думи и дариха 226 489 лева за благотворителни каузи на двете дарителски платформи DMSbg.com и Платформата.bg за определените от нас две „щедри седмици“ (27 ноември – 11 декември). Още 10 000 лева са обещаните от фирми, които "осиновиха" каузи и започнаха кампании сред служителите си.

Вижте повече

#ЩедриятВторник през 2020

Какво предстои и кой участва

През 2020 година #ЩедриятВторник е на 1 декември.

Фондация BCause е официален партньор за България на движението #GivingTuesday.

Две платформи за набиране на средства са официални партньори: Платформата.бг и Единен дарителски номер.

През 2020 година Фондация BCause организира Акселератор за организации, които са активни, но с ограничени възможности да направят кампании сами.

Поради Ковид пандемията Форум #ЩедриятВторник през 2020 г. няма да се проведе.

Всички организации и компании са добре дошли да станат партньори на #ЩедриятВторник и да споделят своите инициативи.

gallery
gallery
gallery

Дари за кауза, която ти е на сърце!

#ЩедриятВторник е за всички

Сега е моментът!

#ЩедриятВторник - това е денят, в който даряваме и празнуваме щедростта.

Ако си дарявал през годината, имаш още по-голямо основание да празнуваш. Разкажи за каузата, която подкрепяш, и така ще привлечеше още подкрепа за нея. Снимка с малък текст в социалните мрежи е добра идея. И не забравяй да сложиш хаштаг #ЩедриятВторник.

Ако си имал колебание дали да дариш - сега е моментът. Върни доброто на своето училище или на организация, която помага на хората. Най-скъпият подарък, който можем да си направим, е благодарността. Може би искаш да запазиш дарението си тайна - все пак разкажи за каузата, щом е важна за теб. И не забравяй да сложиш хаштаг #ЩедриятВторник. 

Снимайте любимите си каузи и качвайте в социалните мрежи с хаштаг
#GivingTuesdayBulgaria и #ЩедриятВторник!

Хиляди фирми по света подкрепят #ЩедриятВторник.
Ще се радваме да се присъедините към нас. Пишете ни, обадете се!

Компании и институции, които се включиха в #ЩедриятВторник 2020, и техните инициативи на 1 декември и в дните около празника

gallery

Ubisoft Sofia се включва с дарение 7000 лв за две каузи, набиращи средства в ПЛАТФОРМАТА.бг: Защитени от Covid 19 и #ForTheChildrenOfHeroes Fund

Освен това UbiSoft направи своя фирмена страница в ПЛАТФОРМАТА.бг, за да се обърне с призив към служителите си да подкрепят три кампании.

gallery

GVC Services Bulgaria за втора поредна година се включват в #ЩедриятВторник. Те подкрепят Програма "Готови за успех" с 3500 лева за ученическа и за студентска стипедия, Фондация "Артон" с 3500 лева. за програмата им за арт терапия на деца с онкологични заболявания и даряват 2000 лева за коледни подаръци за децата в карловските села Столетово, Куртово, Горни Домлян и Бегунци.

gallery

В рамките на #ЩедриятВторник Ideas Bulgaria “осиновява”, като подпомага комуникационно, каузата на Фондация Артон България и тяхната кампания за арт терапия за деца с онкологични заболявания.

gallery

В рамките на #ЩедриятВторник агенцията осинови“ кампанията на Фондация УК.

gallery

MFG се включва за втори път в инициативата #ЩедриятВторник. Компанията призовава служителите си да дарят за 5 кампании чрез фирмена страница в ПЛАТФОРМАТА.бг

gallery

Националният политехнически музей се присъединява към инициативата #ЩедриятВторник. Ние „осиновяваме“ каузата на Дневен център „ТАЦИТУС“ .

Екипът ни е убеден, че музейната среда предоставя отлични възможности за децата и младежите с аутизъм. Предлаганите от нас адаптирани програми спомагат за обогатяването на тяхното образование и пълноценното им включване в живота на обществото. За нас е Чест да сме сред партньорите и участници в празника на дарителството и щедростта.

gallery

Телелинк подкрепят с 1500 лв закупуването на апаратура и необходимо оборудване за извличане на кръвна плазма за РЦТХ-Плевен.

Спонсори и партньори

Организатор:

gallery

Генерален спонсор

gallery

Партньори:

gallery
gallery
gallery
gallery
gallery
gallery

Медийни партньори:

gallery
gallery
gallery
gallery
gallery
gallery
gallery

Акселератор #ЩедриятВторник 2020

Покана за участие в Акселератора #ЩедриятВторник

Вие имате идея за набиране на средства в дните и седмиците до Коледа? Планирате дарителска кампания и имате нужда от помощ да я проведете? Не пропускайте този шанс да получите подкрепа!

Повече...

График на Акселератора #ЩедриятВторник

Обява и кандидатстване

13 октомври, вторник

Краен срок
за кандидатстване

3 ноември,

С попълнена заявка, изпратена до lucy@bcause.bg

Обявяване
на одобрените

10 ноември

Обучение

16–20 ноември (в готовност да е присъстветно и/или онлайн)

Индивидуални
консултации

20–30 ноември

Провеждане
на кампаниите

30 ноември – до края на 2020

Дванайсет са финалистите в Акселератора на #ЩедриятВторник 2020

Екипът на фондация BCause избра чрез конкурс 12 организации, които ще участват в Акселератора на #ЩедриятВторник 2020. Акселераторът е предназначен за организации с много ентусиазъм и желание, но с ограничени възможности да направят кампании сами. Те са активни и отдадени на набирането на средства за своята работа и сега ще получат тласък за развитие.

Повече...

Search