Новини

Нова маркировка за един от най-обичаните маршрути във Витоша!

Нова маркировка за един от най-обичаните маршрути във Витоша!

Във високата планина се качи! На Кумата отиди! По верния път тръгни – стълбовата маркировка следвай ти! Ще те отведе до Черни връх, където ще си пръв по здраве и сили, за дълги години!

Ще припомним един малко известен факт. През 1919 г. българският планинар Крум Новаков – Кумата прави предложение при срещите по пътеките в планините хората да се поздравяват със “Здравей”, “Здравейте”. То съществува вече един век и е любим поздрав на всички, тръгнали по нашите планини.

От хижа "Кумата" започва един от най-посещаваните маршрути - х."Кумата" – Черни връх. В откритата висока част на планината, в дълбокия сняг или обгърналата ни мъгла по пътя ни водят жълто-черните стълбове. В суровите условия те се нуждаят от освежаване и ремонт.

Затова Природен Парк Витоша има нужда от нашата помощ.

vitosha kumata 1

Целта на кампанията е да се съберат 6000 лв. до края на месец март 2021 г. Със събраните средства ще се възстановят всичките 206 стълба по маршрута и ще се поставят указателни табели. Възстановителните дейности ще включват разчистване, укрепване, освежаване на боята. А където има нужда, ще се поставят нови стълбове.

Нека заедно направим този маршрут към Черни връх по-сигурен и по-безопасен за разходки, излети и преходи през всички сезони на годината!

Да дарим, за да сме по-сигурни в планината, на ПЛАТФОРМАТА.бг

Или с SMS с текст DMS VITOSHA на 17777

Или с онлайн дарение на DMSbg.com

Search