Новини

Подкрепете „Плетем за българските деца“

Подкрепете „Плетем за българските деца“

“Играчките са прекрасни, а вие сте вълшебници на доброто” - така дарителите, които купуват плетени играчки с мисия от страницата С вяра в доброто - подари надежда, описват получените красоти.

В началото на 2015 г. Мариана Гелева подема инициативата и организира жени от всички краища на България в група "Плетем за българските деца". Вече 6 години изработват безвъзмездно играчки и други изделия, които след това се продават в полза на деца и възрастни хора, нуждаещи се от скъпоструващо лечение. Парите от продажбата на техните плетени изделия отиват директно в дарителските сметки на болните.

Само за последната година с труда си жените успяват да съберат 65 800 лева в полза на малките и големи герои, борещи се с тежки заболявания.

Най-трудната част за тях обаче е закупуването на прежда и други материали.

За да продължат да правят добро, имат нужда от нови последователи, които да даряват средства за закупуването им.

Чрез събраните средства до момента са направени две плащания за прежда - едно през юли за 24 кг, и едно през ноември за 13 кг прежда.

Можете да разгледате изработените играчки и подкрепените каузи на Фейсбук страницата.

Да изплетем заедно надежда, като дарим на ПЛАТФОРМАТА.бг

или изпратим SMS с текст DMS PLETEM на 17777

или направим онлайн дарение на DMSbg.com

toys1

Група "Плетем за българските деца" е част от Акселератора #ЩедриятВторник 2020, чрез който Фондация BCause подкрепя активни организации в усилието им да набират дарения за своята благотворителна дейност.

Search