Новини

Подарете книга – подарете приятелство на дете

Подарете книга – подарете приятелство на дете

Фондация „Подарете Книга“ е връзката между деца, настанени в институции, и доброволци, които са готови да дарят частица от времето си, за да станат техни ментори и приятели. Така децата намират онзи значим възрастен, който ги подкрепя и напътства, и им помага самите те да се чувстват значими и да следват мечтите си.

За последните десет години са създали мрежа от над 500 активно ангажирани доброволци, които подкрепят над 400 деца в 18 институции в страната. Организират ежемесечни посещения на доброволците по институциите – помагат на децата с уроците, дават им възможност за вълнуващи и нови преживявания извън дома.

В условията на пандемия, приятелството на доброволците и децата трябва да се пренесе онлайн.

Затова създават Стипендията – програма, чрез която всяко от децата ще има възможност да си постави цел от предварително даден списък с идеи: например да научи таблицата за умножение и деление или да достигне ниво A1 по английски. А след това, с онлайн подкрепата на своя ментор, да работи за постигането ѝ.  Всяко дете, което изпълни целта си в срок, получава награда - стипендия от 100 лв. Ако желае, после може да участва отново с друга цел.

podarete kniga 2

За да протичат гладко онлайн заниманията, от “Подарете книга” ще подпомогнат домовете с техника и ще подготвят децата и служителите в тях как да работят с нея. Ще организират и посещения на място в институциите с ограничен брой доброволци и социални работници. Чрез тях ще могат да откриват децата, на които изолацията се отразява най-тежко, да им оказват психологическа подкрепа и да ги въвличат в Стипендията.

Подарете приятелство на децата и вие, като дарите в ПЛАТФОРМАТА.бг

*Участник в ПРОМЯНАТА

Search