Новини

Заразната сила на #ЗаДоброто

Заразната сила на #ЗаДоброто

Проект #ЗаДоброто и учителят Петър Велков основаха Фонд #ЗаДецатаНаГерои – за децата на медиците и учителите, починали в Ковид епидемията. Фондът иска да осигури на децата стипендии в размер на 500 лв. месечно като жест на съпричастност и грижа за тях и образованието им.

zadobroto staya

Проект #ЗаДоброто обединява усилията на граждани, които мечтаят детското здравеопазване в страната, както и условията в детските отделения, да бъдат щадящи, терапевтични и с разбиране към децата пациенти и техните родители.

Каузите на #ЗаДоброто са насочени към позитивна промяна в детските болнични заведения. Те вярват, че лечението на децата освен най-важното - добрите лекари и сестри - трябва да бъде в среда, която сама по себе си също е лечебна. За децата, за родителите, за медицинския персонал. Проект  #ЗаДоброто  иска да подрепи педиатрията в България във всички битки за по-добро бъдеще и промяна.

Във връзка с кризата заради пандемията от COVID, #ЗаДоброто организира и осъществи чрез Platformata.bg дарителска кампания за покриване на спешни нужди на болници и организации. С нея тя събраха и дариха над половин милион лева!

zadobroto blagodarim

В момента работата на #ЗаДоброто е насочена в две основни направления:

  • Даряване на топла и качествена храна за медиците в COVID отделенията в страната:

В София: #ХапкаНадежда София

В Пловдив: #ХапкаНадежда Пловдив

  • Фонд за осигуряване на стипендии за деца на медици и учители, загинали в битката с Covid-19.

Фонд #ЗаДецатаНаГерои медици и учители, загинали в битката с Covid-19

И двете кампании набират средства на Platformata.bg.

Нека заедно подкрепим #ЗаДоброто в България!

 

Проект #ЗаДоброто е част от Акселератора #ЩедриятВторник 2020, чрез който Фондация BCause подкрепя активни организации в усилието им да набират дарения за своята благотворителна дейност.

Search