Новини

Да се почувстваме добре в кожата си. Усилията на Фондация КОЖА

Да се почувстваме добре в кожата си. Усилията на Фондация КОЖА

Всички знаем, че темата за психичното здраве в България е на много начален етап.

„Кожа“ е проект, който цели да даде пространство на темата за психичното здраве, която за много хора продължава да е табу. Фондацията инициира поредица от дискусии на тема психично здраве, интервюират популярни българи за опита им с емоциите и стреса, предоставя контакти на психиатри и психолози, работи в посока на по-доброто обгрижване на психично болните хора, разработва дигитални и онлайн инструменти по темата с психичното здраве и много други.

Актуалната кампания на сдружение КОЖА в platformata.bg е посветена на един деликатен проблем: липсата на подходяща грижа за пациенти на психиатричната клиника в Ловеч, които са в обострено състояние.

Меката стая позволява пациентите, изведени в изолация за определен период от време, да бъдат обгрижвани и наблюдавани, без риск да се наранят и без да бъдат връзвани (фиксирани) за легло или стол, каквато е разпространената психиатрична практика.

Грижата за всяко общество започва през грижата за най-уязвимите му членове.

Да помогнем на кампанията да събере средства в ПЛАТФОРМАТА.бг

kozha 12

Фондация „Кожа – платформа за психично здраве“ е част от Акселератора #ЩедриятВторник2020, чрез който Фондация BCause подкрепя активни организации в усилието им да набират дарения за своята благотворителна дейност.

Search