Новини

Дванайсет са финалистите в Акселератора на #ЩедриятВторник 2020

Дванайсет са финалистите в Акселератора на #ЩедриятВторник 2020

Екипът на фондация BCause избра чрез конкурс 12 организации, които ще участват в Акселератора на #ЩедриятВторник 2020. Акселераторът е предназначен за организации с много ентусиазъм и желание, но с ограничени възможности да направят кампании сами. Те са активни и отдадени на набирането на средства за своята работа и сега ще получат тласък за развитие.

В Акселератора ще предложим:

 • Предварително обучение и индивидуални консултации за правене на успешна кампания
 • Индивидуален подробен план за провеждане на кампаниите
 • Индивидуални ментори за всяка кампания
 • Включване в Платформата.bg и DMS 17777
 • Про боно подкрепа от професионални комуникатори
 • Кратък Наръчник с основни стъпки и съвети
 • Фонд за платена реклама във Facebook до 100 лв. на организация

Критериите за избор бяха: реалистична финансова цел, ясна кауза, идея за възможни дарители, наличен екип за провеждане на кампания.

И така, 12-те избрани организации са:

 1. Народно читалище Хр.Ботев, с. Столетово, Карлово

Читалището в село Столетово е средище за духовен живот и култура на селото. Читалището иска да организира дарителска кампания за коледни подаръци за деца, които няма да получат играчка за празниците.

 1. Сдружение"Семеен център - Мария" - Слънчевата къща, Варна

Дневен център „Слънчевата къща“ предоставя комплекс от предлага комплекс от услуги, които осигуряват цялостно обгрижване на хора с увреждания през деня –хранене, рехабилитация, обучение, социализация.

 1. Група „Плетем за българските деца“

Над 40 жени даряват благотворително труда си и изработват плетива в помощ на деца и възрастни, нуждаещи се от лечение, което не могат да си го позволят. Обединени са във фейсбук страницата “С вяра в доброто - Подари надежда”, която се следва от почти 13 000 души.

 1. Фондация „Артон“

Фондацията провежда единствената в България болнична програма по арт терапия за деца, които се лекуват от злокачествено заболяване.

 1. Сдружение „Тацитус“

Център „Тацитус“ предлага висококачествена и професионална грижа и подкрепа на родителите на деца с аутизъм и специални образователни потребности. Центърът е място, където над 100 деца с аутизъм са получили възможност да развият потенциала си в атмосфера на уют, разбиране и позитивно отношение.

 1. Проект #ЗаДоброто

Проект #ЗаДоброто обединява усилията на граждани, мечтаещи детското здравеопазване в страната, както и условията в детските отделения да бъдат щадящи, терапевтични и с разбиране към децата пациенти и техните родители.

Проект #ЗаДоброто и учителят Петър Велков основаха Фонд #ЗаДецатаНаГерои – за децата на медиците и учителите, починали в Ковид епидемията. Фондът иска да осигури на децата стипендии в размер на 500 лв. месечно като жест на съпричастност и грижа за тях и образованието им.

 1. Фондация „Кожа – платформа за психично здраве“

„Кожа“ е проект, който цели да даде пространство на темата за психичното здраве. Сдружението инициира поредица от дискусии на тема психично здраве, предоставя контакти на психиатри и психолози, работи в посока на по-доброто обгрижване на психично болните хора.

 1. Асоциация за рехабилитация на зависими Солидарност

Психолозите от сдружение „АРЗ Солидарност“ е рехабилитация и ресоциализация на зависими от алкохол, наркотици и хазарт. Те са създатели на анонимна телефонна линия в помощ на зависимите и техните семейства.

 1. Народно читалище „Васил Левски 1899“ с.Търнак

Народно читалище „Васил Левски 1899” развива дейности в духа на истинско възрожденско читалище: то е образователен, информационен и културен център, пространство за четене, общуване, учене, игра, срещи.

 1. Фондация „УК“

Екип от доброволци, които вече 7 години развиват програмата "Училищни чудеса" в общините Ябланица и Луковит. С нея те създават позитивни ролеви модели за ученици с нисък социален статус.

 1. Сдружение „Зелени Балкани – Стара Загора“

„Зелени Балкани” е най-старата природозащитна организация в областта на опазването на редки видове и местообитания в България.

 1. Природен парк „Витоша“

Работата на експертите от Дирекция на Природен парк "Витоша е свързана с  опазването и възстановяването на биологичното разнообразие в любимата на всички ни планина.

С избраните организации ще се свържем индивидуално, за да уточним подробностите по провеждането на дейностите в рамките на Акселератора.

Search