Новини

Покана за участие в Акселератора #ЩедриятВторник

Покана за участие в Акселератора #ЩедриятВторник

Вие имате идея за набиране на средства в дните и седмиците до Коледа? Планирате дарителска кампания и имате нужда от помощ да я проведете? Не пропускайте този шанс да получите подкрепа!

Денят #ЩедриятВторник тази година е на 1 декември. Ние от фондация BCause ви каним да се включите в Акселератора #ЩедриятВторник, предназначен за организации с много ентусиазъм и желание, но с ограничени възможности да направят кампании сами. Чрез този конкурс ще изберем 12 организации, които са активни и отдадени на набирането на средства за своята работа.

Критериите за избор ще са: реалистична финансова цел, ясна кауза, идея за възможни дарители, наличен екип за провеждане на кампания.

Акеселераторът ще предложи:  

  • Предварително обучение и индивидуални консултации за правене на успешна кампания
  • Индивидуален подробен план за провеждане на кампаниите
  • Индивидуални ментори за всяка кампания
  • Включване в Платформата.bg и DMS 17777
  • Про боно подкрепа от професионални комуникатори
  • Кратък Наръчник с основни стъпки и съвети
  • Фонд за платена реклама във Facebook до 100 лв. на организация

 

График:

Обява и кандидатстване

13 октомври, вторник

Краен срок за кандидатстване

3 ноември,

С попълнена заявка, изпратена до Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Обявяване на одобрените

10 ноември

Обучение

16–20 ноември (в готовност да е присъстветно и/или онлайн)

Индивидуални консултации

20–30 ноември

Провеждане на кампаниите

30 ноември – до края на 2020

Изтеглете формата за заявка.

 

Какво е #ЩедриятВторник/#Giving Tuesday?

Това е денят, в който даряваме и празнуваме щедростта. Идеята се появява в САЩ през 2012 г. като реакция спрямо Черния петък в края на ноември и манията по безконтролно пазаруване по празниците, когато повечето хора, заливани отвсякъде с рекламна информация, купуват твърде много и ненужни вещи. Всеки може да помогне на любима кауза – с даряване на пари, с доброволчество или дори само със споделяне на каузата сред приятели и познати.

#GivingTuesday е глобална инициатива и се отбелязва в над 100 страни по света, включително САЩ, Канада, Великобритания, Русия, Германия, Испания, Сингапур, Австралия и Бразилия. Фондация BCause е вече пета година двигател и вдъхновител на провеждането на ежегодната кампания #ЩедриятВторник в България.

Search