Новини

„Оле Мале“ и коледните играчки, произведени от майки на деца с увреждания

„Оле Мале“ и коледните играчки, произведени от майки на деца с увреждания

Всички познаваме Красимира и Елисавета от „Майко мила“ и често се смеем с техните споделени истории за трънливия път на майчинството.

Освен да разсмиват, двете вършат тонове добри дела, а най-сериозното от тях е платформата „Оле Мале“. Тя събира на едно място труда на майки на деца с увреждания или заболявания, които по принуда или по любов са открили своето второ призвание – да творят с ръцете си.

В момента „Оле Мале“ трескаво подготвя коледната си кампания, в която се изработват коледни играчки.  Момичетата се занимават и с ремонт на складови помещения, които са им предоставени като дарение.

„Оле Мале“ отвори и физически магазин в Сердика център, който ще функционира в продължение на два месеца, а играчки, изработени от майките, се продават в десет магазина на веригата Фантастико.

За всички административни нужди, за изработката на новия им сайт и за разширяване на дейността им, момичетата от „Оле Мале“ имат нужда от приятелска ръка.

Да им я подадем, като изпратим дарителски sms с текст DMS RABOTA на номер 17 777 или направим онлайн дарение: https://dmsbg.com/10164/dms-rabota/

ole male

krasimira lela male

Search