• +359 2 / 988 00 80
 • iva@bcause.bg

  Идеята

  Идеята

  Какво е#ЩедриятВторник или #GivingTuesday?

  Има ден в годината, в който всички си разменяме подаръци. Има ден, в който си даваме взаимно прошка. Има ден, в който просто даряваме.

  27 ноември 2018, вторник, #GivingTuesday - това е денят, в който даряваме и празнуваме щедростта.
  Фондация BCausе ви кани да се присъедините към хората и организациите, които ще отбележат този ден.

  #GivingTuesday е глобална инициатива, посветена на дарителството. Това е ден, в който всички - предприемачи и експерти, семейства, компании, обществени организации, ученици и служители, могат да дарят малко от своя талант, пари, услуги, храна или просто време на някой, който има нужда от това.

  Идеята за #GivingTuesday се появява в САЩ през 2012 г. като реакция спрямо Черния петък и манията по безконтролно пазаруване по празниците, когато повечето хора, заливани отвсякъде с рекламна информация, купуват твърде много и ненужни вещи.

  #GivingTuesday дава възможност на бизнеса, благотворителните организации и местните общности да обединят усилия в подкрепа на важни за обществото благотворителни каузи и да напомнят на хората, че дарителството е неотменна част от ежедневието ни и начин да използваме парите си за да променим нечий живот.

  В рамките на #GivingTuesday всеки може да покаже своя начин да помогне на любима кауза – с даряване на пари или вещи, с доброволчество или дори само със споделяне на каузата сред приятели и познати.

  Фондация BCause отбелязва този ден от 2014 г. Като член на CAF Global Alliance, фондацията се стреми да популяризира дарителски каузи и да улесни пътя на дарителите към тях. На адрес http://givingtuesday.bcause.bg можете да прочетете повече за идеята.

  #GivingTuesday е движение, към което лесно може да се присъедините и вие – дарете време, пари и разкажете за своите мотиви и удовлетворение от подкрепата за добра кауза в мрежата.

  Тук ще намерите готова картинка за статус във Фейсбук или Туитър или да разпечатате лист с логото, да напишете на него своята кауза, да се снимате и споделите снимката в социалните мрежи.

  Не забравяйте да добавите хаштага #GivingTuesday към своите публикации в социалните мрежи. Дарете и празнувайте щедростта!

  Лесно може да изпратите дарителски SMS за кампания в DMS 17777 Единен дарителски номер, да станете редовен DMS дарител или да дарител онлайн. А в Платформата.бг можете да изберете кауза и да дарите онлайн за нея или да създадете своя и да поканите приятелите си да дарят с вас.

   

  Кликнете върху изображението, за да го видите в по-голям размер.

  how-to-GT-2017